Schilders De Nooy
in Heelsum
Schildersbedrijven
<<=Terug naar schildersbedrijven in Heelsum


bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van schildersbedrijven in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de schildersbedrijven. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen schildersbedrijven
VSchilders De Nooy
Uw regio
Postcode *
Straat
Huisnr.
Plaatsnaam
Opties
De woning is... *
Omschrijving wensen
Verwachte datum
 

privacy


Schilders De Nooy
Ottoweg 6
6866 CE Heelsum

tel: 0317 312 429

Extra informatie

Glas-in-lood atelier De Nooy te Heelsum (tussen Wageningen en Arnhem) is een familiebedrijf dat sinds 1938 glas-in-lood panelen vervaardigt en renoveert voor opdrachtgevers in heel Nederland. De broers Berend en Henk de Nooy hebben het atelier en ambacht overgenomen van hun vader Wim, die op zijn beurt in de leer is geweest bij zijn vader, Hendrik de Nooy, die in 1919 al een schildersbedrijf was begonnen. Sinds 1938 is de onderneming ook actief op het terrein van fabricage van glas-in-lood.

DE NOOY werkt in opdracht van kerkbesturen, (semi)overheid, aannemers, bedrijven en particulieren. Steeds meer particulieren willen de glas-in-lood panelen, die in de jaren vijftig, zestig en zeventig moesten wijken vanwege de modernisering, terug in huis halen. De nadruk bij deze opdrachten ligt veelal op het geheel herstellen en opnieuw verloden van bestaande glas-in-lood panelen.
De door DE NOOY toegepaste glassoorten zijn hoofdzakelijk blank floatglas, "antiek" glas en tisch kathedraal glas. Dit is in vele kleuren verkrijgbaar. De panelen kunnen op verschillende manieren worden geplaatst en bevestigd: met glaslatten, met stopverf of in speciale brugijzers. Dit laatste ziet men vaak bij kerkramen.

Omdat tegenwoordig hoge eisen worden gesteld aan het isolerend vermogen van ramen, worden glas-in-lood panelen vaak voorzien van blanke voorzetramen aan de buitenzijde. Ze kunnen echter ook worden gevat in isolatieglas. Bijkomend voordeel hiervan is dat de panelen aan beide kanten beter zijn beschermd tegen breuk. Het reinigen gaat makkelijker en de panelen hebben hier minder van de lijden. Ook de weersinvloeden, denk aan het beuken van wind en regen tegen de panelen, krijgen minder kans invloed uit te oefenen met isolatieglas of een voorzetraam aan de buitenkant.
Glas-in-lood atelier DE NOOY maakt in opdracht ontwerpen voor particuliere woningen en bedrijfspanden. Ook kan DE NOOY een reeds bestaand ontwerp uitvoeren en daarover advies uitbrengen. Met een eigen ontwerp kunt u uw woning of bedrijf naar hartelust aanpassen en bepaalde ruimten een heel eigen, persoonlijk karakter geven.

Ons bedrijf is een erkend AF-schildersbedrijf. Dit betekend dat wij voldoen aan alle eisen zoals vastgelegd in het reglement van de Stichting Erkenningsregelingen voor het Afwerkingsbedrijf. Ons werk wordt periodiek door deze Stichting gecontroleerd.
Gevel- en glas-in-lood-renovatie
De werkzaamheden die we uitvoeren zijn:
  • (Onderhouds)-buitenschilderwerk
  • Binnenschilderwerk
  • Wandafwerking
Ons klantenbestand bestaat uit: particulieren, instellingen, verenigingen- van-eigenaren, bedrijven en stichtingen.